THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES ?

..TeRiMa KaSiH YeR KeRaNa FoLLoW..

08 Februari 2010

..SeBaGai PeRiNgaTaN..aWasss!!!!!!


Ni email yang dah lama terperam dalam INBOX email inda,dah lama nak berkongsi ngan korang tapi asyik terlupa je nak publish cerita ni pada korang..Ni sebagai peringatan je lah ea..



SALAM...


Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membacanya. .. Sila baca artikel berikut mengenai orang yang HIV positif seronok menyebarkan virus HIV. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa gunanya, beliau telah merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila berhati-hati ... Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih.euwwwwwwww!!!


1. Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai selipar atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai dan menimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah akibat ombak.


2. Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan pilihan penagih terdapat kes di Australia di mana kanak-kanak yg tak berdosa telah tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur & kemudiannya didapati HIV positif.


3. Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yang terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dannota berbunyi "Welcome to the real world, you are now HIV positive' .Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat virus HIV. Ianya berlaku di Hawai jadi berhati-hati ... .


4. Di Georgia & Florida , ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan penyuntik di dalam tempat mengembali kan syiling, mesin air minuman...jadi pastikan bila anda membeli air, perhatikan betul-betul tempat mengembalikan wang syiling......mungkin terdapat jarum penyuntik di dalamnya.


5. Di restoran Burger King, pesakit HIV yang juga pekerjanya meletakkan sedikit darah di dalam burger & mencampurkan dengan mayonis dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis & sos Order di tempat lain. Ini adalah nyawa anda. Sila 'foward' maklumat ini sebanyak mungkinkepada orang lain, especially orang yang anda cintai, anak anda dan sesiapa saja...


..BERWASPADA LAH SELALU EA..
Jadi takut pulak bila membaca kisah2 sebegini,btol atau tidak cerita ini Wallahualam.

3 orang kenit.....:

helena's berkata...

yaAllah jahatnye..sanggup buat macamtu..

angah iza berkata...

naik bulu roma bace info ni...
apa nak jadi dunia skg...ada penyakit,sanggup bg penyakit tu kat org lain..
konon2 biar org lain merasa apa yg dia rasa la....
sungguh kejam !!!

HonEyBuNNy berkata...

takotnya kalau mcmne...kena hati2...thnx 4 da info...