THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES ?

..TeRiMa KaSiH YeR KeRaNa FoLLoW..

13 Mac 2010

..3 RaHsiA LeLaKi YaNg WaNiTa PeRLu TaHu..


Dalam N3 kali ni, inda akan bagitau apa yang anda sebagai perempuan MESTI tau tentang lelaki/kekasih anda supaya anda dapat memenangi hatinya dan menyuburkan cinta si dia kepada anda...Chewahhh jiwang nampakkk..


Ok jom kita skodeng sikit apa 3 rahsia lelaki yang kita sebagai perempuan ni perlu tahu ea.

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

1) Lelaki BOLEH memisahkan hidupnya dengan perhubungannya. Kalau kerja yang dia sedang fokus, lelaki akan beri tumpuan 100% untuk siapkan kerja tersebut.Kalau ada masalah besar yang sedang sahabatnya hadapi dan dia bantu berfikir untuk selesaikannya, dia akan curahkan tumpuan yang sepenuhnya sehinggakan perkara lain harus diketepikan dahulu. Kalau percintaannya yang sedang difikir untuk diselesaikannya, dia boleh jadi seorang yang cukup romantic.
Wanita pulak berbeza. Sekali dah terima seorang lelaki dalam hidupnya, perhubungan itu boleh dikatakan adalah hidupnya! Dua perkara ni wanita rasa susah nak pisahkan. Sepanjang hari bayangan kekasih berada didepan mata. Masa kerja, tengah ‘meeting’..senang cakap selagi tak tidur!hahahahahaaaaa,macam aku selalu je fikirkan si dia xkira siang or malam.

^
^
^
^
2) Lelaki selalunya simpan dalam dirinya, tak nak bercakap, menerangkan dengan lebih lanjut sesuatu perkara kalau dia tak nak. Tapi taklah bermakna ada yang tak kena dengan anda dan langsung tak bermaksud yang dia tak cintakan anda. Dia hanya tak nak bercakap,berbincang dan menerangkan perkara tersebut buat MASA INI, itu saja.Kalau anda rasa cara dia respon terhadap pertanyaan anda tu macam nak tak nak jer, macam malas nak jawablah senang kata walaupun anda tau ada sesuatu dalam fikiran dia, adalah amat baik kalau anda biarkan dia dulu. Jangan buat pertanyaan bertalu-talu untuk menunjukkan yang anda ni begitu mengambil berat kononnya. Ketahuilah bahawa dia sedang menenangkan dirinya, dia sedang memulihkan tenaganya supaya dia dapat kekuatan semula untuk menyelesaikan apa yang sedang dia lalui. Masa ini, jangan kata anda, sesiapa juga takkan dapat mengetahui apa dalam fikirannya kerana dirinya belum bersedia untuk bercerita.urmmmmm,seeloknya kita bia kang si dia tenang dulu dan bia kang si dia yg meluahkan masaalahnya pd kita.Jgn kita duk tergedik2 nk suh si dia bgtau tkt nanti kena hempokkk..hikhik

^
^
^
^
3) Harga diri, kepuasan lelaki selalunya datang dari kejayaannya dalam hidup, kerjaya, apa yang diceburi dan sedang di usahakannya, bukan saja dari perhubungannya dengan anda. Katalah dia buat sesuatu kerja kat pejabat tak siap lagi, atau apa jer dia tengah usahakan tak jadi atau gagal, dia TAKKAN rasa puas dan lega dan perasaan ini secara tak langsung akan memberi kesan ke atas anda juga, antaranya mungkin anda akan rasa tumpuan dia terhadap anda macam dah kurang.Oleh tu jangan cepat buat kesimpulan terlalu awal kalau anda rasa tiba-tiba dia macam tak romantik, macam tak sayangkan anda atau rasa macam dia tak beri perhatian kepada anda. Selalunya, kalau anda berfikiran begitu, anda pasti silap. Perlu anda faham, tak perlu mendapatkan cinta si dia dengan mengubah siapa diri anda. Salah satu resepi utama mengekalkan cinta dan perhubungan yang berkekalan dengan si dia ialah: Anda hormat dan sayang diri anda di atas siapa diri anda dan apa yang anda lakukan. Kalau ini anda buat, si dia akan hormat dan cintakan anda!


p/s: So wahai kaum wanita semua sebenarnya kekasih anda sangat2 menyayangi anda jikalau anda memahaminya melebihi segala2nya.Kaum lelaki akan lebih rasa di hormati dan cinta nya makin mendalam utk anda..Tak gitu wahai kaum lelaki sekalian..*__*

..CaRa MeKaP By DaTo SiTi NuRHaLiZa..

Ok inspirasi mekap ni dari mekap Dati Siti Nurhaliza dalam video klip lagu cinta ini (album lantera timur) Asas mekap ini berunsur warna gold dan dark brown dan ada masuk sikit wane hitam..Mekap ni tak seratus peratus ikut Dato Ct ye..Tak sama cam Dato Ct xpe lah janji jgn sama ngan Dato K dah,misainye alahai....hikhikhikhik.
"SELAMAT MENCUBA"

1-Base kang mata yang cam panda tu ngan concealer.
2-Sapu kang wane kuning emas pada hujung bahagiaan dalam eyelid.
3-Sapu kang wane gold (shimmer) pada tengah kelopak mata dan bawa kang hingga ke hujung kelopak mata.
4-Sapu kang warna gangsa pada hujung luar kelopak mata.Blend ketiga2 wane.Pah tu korang ambik tape apa2 lah janji sama ngan cam dalam gamba tu sebagai guide supaya ia tak nampak comot.
5-Sapu kang wane coklat gelap pada luar kelopak mata dan bawa ke garisan crease mata.Kemudian blend kang wane bia nampak sempurna.
6-Sapu kang wane hitam pada hujung kelopak mata seperti gamba di atas.
7-Sapu kang wane putih (shimmer) pada tulang kening sebagai highlight.
8.1-Sapu kang wane gold pada garisan bawah mata dan coklat gelap pada garisan luar bawah mata.
8.2-Gariskan eyeliner pada garisan atas mata dan dalam dalam bawah mata.Utk kesan lebih dramatik atau mata nampak lagi smokey tambah kang lagi eyeliner.
8.3-Ok last pakai maskara law nak feeling ala2 rozita che wan pakai je bulu mata pelesu n selesai.Mudah bukan..
DaN HaSiL NyA.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Seeeeeeeeeee...
Leh feeling ala2 org fadang fasir da..
Senang jew kang,sape2 yg boring2 tu boleh ler mencuba cara mekap cam gini.

..KaLaU TaK SuKa KaT BoSs,BaGi Je BrAnD Ni..

!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!Hahahahaaaaaaaa,ada berani???????