THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES ?

..TeRiMa KaSiH YeR KeRaNa FoLLoW..

06 Mac 2010

..TiPs2 KeCaNtiKaN..

Hai uols,di sini inda ada sedikit tips2 bg girl2 yg suka mengenakan blusher.Pakai blusher ni bukan sekadar pakai tonyoh2 je ye,ada jgk sedikit caranya supaya wajah anda akan bertambah2 malatoppp kebabor seperti wanita2 cantik di bawah ni.
!
!
!
!
!
Kulit gelap or sawo matang
!
!
!
!
!
Kulit cerah
!
!
!
!
!
Kulit kuning langsat
!
!
!
!
Suwettttnyaaaa..
Ni antara tipsnya,semoga akan mendapat sedikit manfaat dari tips2 ini ye..


CaRa MeMiLiH@ MeNgGuNaKaN BluSHeR DeNgAN BetuL..


*Untuk mencari tona blusher yang sesuai kita perlulah mencari tona yang sesuai ngan kulit kita wajah kita.Ala2 ukur baju di badan sendiri lah ye.Bagi mereka yang berkulit cerah seperti dakk kecikk ni,mereka lebih untung kerana dapat mengenakan hampir kesemua warna terutama sekali warna lembut dan manis seperti merah jambu juga warna yang garang seperti warna merah terang yang selalunya tidak dapat digayakan dgn elok oleh mereka yang berkulit gelap.Maka bagi mereka yang berkulit gelap2 manja dan sawo matang cuba elakkan warna yang lembut kerana ia akan nampak janggal.Cuba biasakan memakai warna2 yg bersifat tanah seperti coklat,jingga atau gangsa..Antara warna yg inda suka pakai adalah warna pink by SILKY GIRL n warna gangsa by MAYBELLINE.



Bagaimanapun pemilihan pemilihan warna yang sesuai tidak dapat dimanfaatkan dengan maksimun jikalau tidak memiliki berus yang bagus.Antara berus2 blusher yang terbaik setakat ini adalah dari jenama M.A.C,Bobbi Brown,Shu Uemura..Memang agak sedikit mahal tapi hasilnya memang malatoppppp wa cakap lu..hikhikhik..


Bentuk wajah juga harus dititikberatkan dalam pemakaian blusher ni.Contohnya jika anda memiliki wajah yang berbentuk kurus dan panjang,pastikan anda melayangkan blusher secara melintang pd pipi anda.Manakala bagi anda yg memiliki bentuk wajah yg lebih bulat macham cik hel yg comel tu,pastikan anda melayangkan blusher secara menyerong ke atas agar memberi ilusi wajah yang sedikit bujur.Selain itu jadikan tabiat utk tersenyum cam kambing bucukkkk
swktu mengenakan blusher terutama sekali apabila mengenakan warna yg manis dan suweettt..Kesannya mmg cantik,wajah anda akan menjadi ala2 ROSSA..hahahaaa,cubalah lau tak caya.Dak kecikkk tak perasan lak wajah dak kecikkk bentuk apa?
Uols wajah dakkk kecikkk bentukkk bulat,bujur or kurus panjang ea?
Gilerrr bentuk wajah sendiri pun tak tahu..hahahhaahaaa

!
!
!
!
!
i love blusher baby pink.

Inda harap tips inda ni dapat memberi sedikit info pd uols terutama pd yg suka mekap cam budak kecikkk ni..he3..

SELAMAT MENCUBA=)

..HaRi GeDiK SeDuNia..

Layan je lah budakkk kecikkk yang bucukkkkkkkkk ni ngan tedy bear yg bucukkkk jgk..hikhik





..Weols,meh pakat duk ramai2 nengokk
Video sesi gedik santai versi dakk kecikkk..
Hahahahahaaaa,geli haku nengokk muka
aku sendiri..Korang lagi la kot..miahahahaaa
video