THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES ?

..TeRiMa KaSiH YeR KeRaNa FoLLoW..

13 Mac 2010

..CaRa MeKaP By DaTo SiTi NuRHaLiZa..

Ok inspirasi mekap ni dari mekap Dati Siti Nurhaliza dalam video klip lagu cinta ini (album lantera timur) Asas mekap ini berunsur warna gold dan dark brown dan ada masuk sikit wane hitam..Mekap ni tak seratus peratus ikut Dato Ct ye..Tak sama cam Dato Ct xpe lah janji jgn sama ngan Dato K dah,misainye alahai....hikhikhikhik.
"SELAMAT MENCUBA"

1-Base kang mata yang cam panda tu ngan concealer.
2-Sapu kang wane kuning emas pada hujung bahagiaan dalam eyelid.
3-Sapu kang wane gold (shimmer) pada tengah kelopak mata dan bawa kang hingga ke hujung kelopak mata.
4-Sapu kang warna gangsa pada hujung luar kelopak mata.Blend ketiga2 wane.Pah tu korang ambik tape apa2 lah janji sama ngan cam dalam gamba tu sebagai guide supaya ia tak nampak comot.
5-Sapu kang wane coklat gelap pada luar kelopak mata dan bawa ke garisan crease mata.Kemudian blend kang wane bia nampak sempurna.
6-Sapu kang wane hitam pada hujung kelopak mata seperti gamba di atas.
7-Sapu kang wane putih (shimmer) pada tulang kening sebagai highlight.
8.1-Sapu kang wane gold pada garisan bawah mata dan coklat gelap pada garisan luar bawah mata.
8.2-Gariskan eyeliner pada garisan atas mata dan dalam dalam bawah mata.Utk kesan lebih dramatik atau mata nampak lagi smokey tambah kang lagi eyeliner.
8.3-Ok last pakai maskara law nak feeling ala2 rozita che wan pakai je bulu mata pelesu n selesai.Mudah bukan..
DaN HaSiL NyA.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Seeeeeeeeeee...
Leh feeling ala2 org fadang fasir da..
Senang jew kang,sape2 yg boring2 tu boleh ler mencuba cara mekap cam gini.

2 orang kenit.....:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

sudah make up ini mcm...
mana unta nya...
hehehehe..

Stilla berkata...

chantek arr....suka sangat...
tilla cuba tau tapi tak sechantek tu...ermm ada masa nak try arrr..hehhehehe