THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES ?

..TeRiMa KaSiH YeR KeRaNa FoLLoW..

06 Mac 2010

..TiPs2 KeCaNtiKaN..

Hai uols,di sini inda ada sedikit tips2 bg girl2 yg suka mengenakan blusher.Pakai blusher ni bukan sekadar pakai tonyoh2 je ye,ada jgk sedikit caranya supaya wajah anda akan bertambah2 malatoppp kebabor seperti wanita2 cantik di bawah ni.
!
!
!
!
!
Kulit gelap or sawo matang
!
!
!
!
!
Kulit cerah
!
!
!
!
!
Kulit kuning langsat
!
!
!
!
Suwettttnyaaaa..
Ni antara tipsnya,semoga akan mendapat sedikit manfaat dari tips2 ini ye..


CaRa MeMiLiH@ MeNgGuNaKaN BluSHeR DeNgAN BetuL..


*Untuk mencari tona blusher yang sesuai kita perlulah mencari tona yang sesuai ngan kulit kita wajah kita.Ala2 ukur baju di badan sendiri lah ye.Bagi mereka yang berkulit cerah seperti dakk kecikk ni,mereka lebih untung kerana dapat mengenakan hampir kesemua warna terutama sekali warna lembut dan manis seperti merah jambu juga warna yang garang seperti warna merah terang yang selalunya tidak dapat digayakan dgn elok oleh mereka yang berkulit gelap.Maka bagi mereka yang berkulit gelap2 manja dan sawo matang cuba elakkan warna yang lembut kerana ia akan nampak janggal.Cuba biasakan memakai warna2 yg bersifat tanah seperti coklat,jingga atau gangsa..Antara warna yg inda suka pakai adalah warna pink by SILKY GIRL n warna gangsa by MAYBELLINE.



Bagaimanapun pemilihan pemilihan warna yang sesuai tidak dapat dimanfaatkan dengan maksimun jikalau tidak memiliki berus yang bagus.Antara berus2 blusher yang terbaik setakat ini adalah dari jenama M.A.C,Bobbi Brown,Shu Uemura..Memang agak sedikit mahal tapi hasilnya memang malatoppppp wa cakap lu..hikhikhik..


Bentuk wajah juga harus dititikberatkan dalam pemakaian blusher ni.Contohnya jika anda memiliki wajah yang berbentuk kurus dan panjang,pastikan anda melayangkan blusher secara melintang pd pipi anda.Manakala bagi anda yg memiliki bentuk wajah yg lebih bulat macham cik hel yg comel tu,pastikan anda melayangkan blusher secara menyerong ke atas agar memberi ilusi wajah yang sedikit bujur.Selain itu jadikan tabiat utk tersenyum cam kambing bucukkkk
swktu mengenakan blusher terutama sekali apabila mengenakan warna yg manis dan suweettt..Kesannya mmg cantik,wajah anda akan menjadi ala2 ROSSA..hahahaaa,cubalah lau tak caya.Dak kecikkk tak perasan lak wajah dak kecikkk bentuk apa?
Uols wajah dakkk kecikkk bentukkk bulat,bujur or kurus panjang ea?
Gilerrr bentuk wajah sendiri pun tak tahu..hahahhaahaaa

!
!
!
!
!
i love blusher baby pink.

Inda harap tips inda ni dapat memberi sedikit info pd uols terutama pd yg suka mekap cam budak kecikkk ni..he3..

SELAMAT MENCUBA=)

15 orang kenit.....:

angah iza berkata...

iza ni kulit hitam...
:(
hehehhe...susah nak cari kaler yg sesuai :P

Aus MeLankoLik berkata...

hye dak kicik..
hahaha,,
brape kecik ni ?
seinci , dua inci ? hahaha .

kalau aku laki amacam ?? leh make up x..
hahahak

PutR@ McRomanCe berkata...

first time dtg blog ini...
wahh sgt teruja sebab empuya blog sgt2 shantek and cantikk...
jengah blog syer lak ea..no more special bot my blog..heheheh
bytheway i like u blog..kekekek

alvin takda rumah harga 8juta story.... berkata...

iza kalau kulit itam..guna kan blusher kaler hijau..
sesuai utk anda..atau pun kalau iza si hitam manis mau nampak lebih nampak vogue..sila guna gincu kaler kuning..




bagi atan athen pula..awak perlu pilih make up yang sesuai utk anda..gunakan kaler biru timba jamban..o.k...kalau nak lebih menyerlah..sila lilitkan muka anda guna lampu selamat hari raya supaya lebih bersinar2 macam kedai tomyam..






bagi cik hel pula...anda harus lah mengenakan blusher warna fade black..anda pasti akan nampak lebih mental..







trima kasih pada semua yg sudi komen kat ruang ni..sy sbg perunding kecantikan anda amat la sgt2 teruja ngan kehadiran anda semua...





















































alvin sengal say bluerrkk18kali

angah iza berkata...

siot tol si alvin ni..
mengenakan aku yek :P

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

tuto make up tue...
hehehehe...

alvin takda rumah harga 8juta story.... berkata...

saya perunding kecantikan anda..


































sila jangan marah2 ye angah iza...nanti muka anda cepat kedut..

Rowena Chasez berkata...

1st thing 1st...
ALVIN SENGAL PUSAT BERAIR..

tau x i xpandai lgsung pakai blusher..
kalo pipi tembam mcm mne??

*Dak kecikkk* berkata...

angah iza:)
iza,beyonce pon kulit hitam gak tp tgok dia pkai blusher tu malatop kang..iza pilih wane gangsa pon ok gak.

*Dak kecikkk* berkata...

Aus Melankolik:)
tinggi sy dua inci je..he3..


lelaki skrg mgalah pompuan nk brmekap2 ko.tp biasanya diaorg berbedak je xpkai blusher,kalau pkai blusher tkt nanti jd auuuuwwwwwwww..wawawaaa

*Dak kecikkk* berkata...

Putr@ McRomance:)
Thank bro..
saya dah terjah ke belog awak,dah tinggalkan jejak pon dan saya da follow awk..hehehe
i like u blog jgk:)
salam kenal

*Dak kecikkk* berkata...

Alvin Bucukkkkkkkk:)
Wooooooooi,npe ko over expose kt belog aku..??


































Giler kuasa....



























hahahahahaaaaaaaaa,sengal..

*Dak kecikkk* berkata...

Meniti Senja:)
Biasa lor pompuan..he3

*Dak kecikkk* berkata...

Rowena Chasez:)
Hahhh,alvin pusat berair???
Btol kew wena???euwwwww...hahahahahahahaaa
Pah ni mampus lah dia mngamuk coz rmai org kutuk dia..:)



Wena law pipi tembam lg cantik law pakai blusher,nk2 law pkai blusher wane pink coz kulit u putih kang so sgt2 cantikkkkkkkkk n swetttt..
Cuba lah.

alvin takda rumah harga 8juta story.... berkata...

wena.....kalau pipi kau tembam...mudah je...sila gunakan kaler pensil ye...gunakan kaler kuning...pastu sapu kan skit minyak sapi..bagi wajah kau nampak lebey extrem...pasti paklong suka kau..






































pusat berair tu amry lah..



























aku cuma tali pusat panjang tak potong..