THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES ?

..TeRiMa KaSiH YeR KeRaNa FoLLoW..

17 Januari 2010

..KeJaDiaN YaNg TiDaK Di DuGa..

Fuhhhhhhhhhhh,inda nak menarik nafas dulu sebelum nak publishkan N3 ni...
Ok kita mulakan bicara,meh cni meh inda nak bercerita ni..Jgn dekat2 sgt ye nanti lemas pulak dak kecikk ni takde oksigen..ho3,sempat lagi ko nak berlawak ye..
Ok2 kita serius..
Hari ni memang hari yang paling malang bg inda,ye lah tadi bgn tdo kepala cam berat sgt cam ada batu dalam kepala.Hidung lakkk asik duk tersumbat je pah tu tekak lakkkk sakit..Nak telan air liur pun sakit ye tuan2 dan puan2 tlggg wak muka kesian ekkk nanti sentap lak dakkk kecikkk ni lau korang tak wak muka kesian..^-^
Berbalik pada kejadian malang yang berlaku pada inda hari ini mmg membuatkan inda btol2 TRAUMA yang melanda menikam2 jiwa,selemahku lemahnya ku berserah..(nyanyi ala2 lagu elite tu ekkk)hahahahhahahhaa....Kejadian ni pertama kali terjadi dalam hidup inda dan inda harap itu yang pertama dan terakhir..AMIN..
Kalau korang nak tahu ni lah yang terjadi pada inda hari ni.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Nampak tak keta kemek tu???
Yesssssss,inda eksiden ok..
Inda lah yang ajak Pak Lah(rakan kerja) supaya ajar inda cara2 bawak keta..Inda duk ngiyau2 ngan dia ckap inda nak ambik lesen bulan depan tapi inda tak tahu lgsung basic2 nak bawak keta ni..Inda tertekan pedal minyak dan inda tak perasan yang keta tu gear tak free lagikkk,so terjadilah kejadian yang tak di duga itu.Keta hitam terlanggar keta putih tu.Keta yang selalu Boss inda naik ok...Begitu cepat ye kejadian tu sampaikan inda terkaku,tercuak,terkesima dan macam2 ter lahhhh...Pak Lah say muka inda pucat gilarrrrr,lau di toreh ngan pisau pun rasanya tak ada darah kot.Sempat lagi dia buat lawakk,org dah nak menangis dah ni..
Tapi yang membuatkan inda cuak adalah keta tu keta company inda..
Tgoklah betapa teruknya keta itu..
Cam mana inda nak berhadapan dengan boss esok???
Silap hari bulan nanti inda ternangis lak depan boss..
Inda tak leh ok lau org marah2 inda,air mata ni laju je mengalir....
Cam mane inda nak buat supaya esok inda tak nangis???
Ggggggggrrrrr,Help me???=(
Yang membuatkan inda sedih ialah Pak Lah la nanti mesti Boss marahkan dia dulu coz dia yang bagi kebenaran inda bawak keta company tanpa pengetahuan dah tu tak ade lesen lak tu..
Dah la dia yang nak bayar kan separuh ganti rugi tu,inda dah say dah kat dia ckp ini bukan salah Pak Lah tapi salah inda biarlah inda je yang bayar semuanya..Dia berkeras jgk nak bayarkan separuhhh..Lagi lah buat inda rasa bersalah.=(

*muka budakkk yang malang*



Di saat ini inda terlalu perlukan my dad n my mom..Sumpah inda tak biasa lalui saat2 kesedihan ni tanpa kedua2 org tua inda..Ya Allah tabahkanlah hati inda utk hadapi semua ni seorang diri..
Org pertama yang inda cari adalah mak inda,inda nangis2 ngadu kat mak..Mak inda pandai tenangkan inda,lega sangat hati inda..Dia tak marah2kan inda,siap tanya lagikk inda cedera ke takkk,oooohhh mak inda sgguh sayangkan inda..inda tak bagi mak cakap kat ayah tkut nanti ayah tak nak bagi inda bawak keta dia..hehehehe

Dan inda perlukan dia jgak..
Sggh sedih ok bila org tersayang jauh dari kita...
Inda tak bagi tau pon MY LOVE tentang perkara ini,tkt nanti dia lakkk yang terlebih panik dari inda..Arap2 dia tak baca N3 ni,lawww dia baca mati inda kena marah coz tak cakap kat dia...

Esok adalah KENYATAAN,wlau sejauh mana pun inda nak lari inda kena jugak hadapi hari esok...Hari yang penuh dengan KEMARAHAN boss..Kena tahan air mata la esok ni..Mtk2 inda dapat hadapinya.Nanti lau ada kelapangan inda cerita pasal esok ek...
WAIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 orang kenit.....:

helena's berkata...

camane ek..inda kene terus terang jugak..kalo kene marah pun kene terime jugak..hehe

inda sabar k..

*Dak kecikkk* berkata...

thank babe,
tp tadi boss inda ada col.
dia suh inda rilek je,apa2 pun dia ckp nk bincang esok..hahahaha

cemomoi berkata...

dah kena marah lum? besa la tu... ada masa untuk idop ni bergumbira dan paling tak tahan bila terpaksa menangis pada menda yang tak sepatutnya... sabo je le.. dugaan dan peringatan... tapi jagan frust nak amik lesen la plak

Rodong Blogger berkata...

Gone kite nok gi Jerantut Sabtu ni weh.Koi tengok boleh tahan rosaknye.Sabor je le.

*Dak kecikkk* berkata...

thank uols..
support me.