THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES ?

..TeRiMa KaSiH YeR KeRaNa FoLLoW..

10 Mac 2010

..SmOkeY eYeS TuToRiaL..

Dah lama dah inda nak kongsi ngan korang cam ne nak mekap smokey eyes ni ea..
Tapi asyik tertangguh je al-maklumlah aku ni dah tua so aku cepat lupa..hahahahaaaaa
Ala boleh laaaaaaaaa
Bolehhhh la..
Bolehhhhhhhhhhhhh laaaa..*_*

!
!
!
!
!
Ok2 pada yg suka sgt mekap mata ala2 smokey eyes tu apa kata kita lihat tutorial ni.
Jom2,sambil tgokkk sambil blaja la ea korang... Mula2 korang memerlukan eye shadow yg berwane hitam n calitkan sedikit menggunakan berus seperti gamba di atas tu ye.


calitkan sedikit pada kelopak mata.


Calitkan sehingga jadi begini ea.


Utk kasi di atas kelopak mata nampak light2,kita menggunakan eye shadow yg wane ala2 natural n yg ada sedikit light2 ye.


Letakkan atas kelopok mata seperti ini.


Utk kasi lebih dramatik tambahkan lagi eye shadow yg wane hitam.











Rapikan sehingga jadi begini.

Selepas itu calitkan sedikit sedikit eye shadow wane hitam di bawah mata seperti ini.


Rapikan sehingga jadi macam ni.


Eye liner juga di perlukan


Utk menggariskan pada alis di bawah mata seperti gamba di atas.

Jgn lupa gunakan pelentik bulu mata utk nampakkan bulu mata yg lentik dan gunakan maskara.Biasanya utk kesan yg lebih dramatik inda suka pakai maskara berkali2 dan pastikan maskara itu kering dahulu sebelum memakainya sekali lagi.Kesannya amat cantik so cubalah..

Ok dah siap dahhh..Bukan susah pun kang...???
Pejam mata pun boleh buat..he3
Nampak sgt tipu..

Dan ini lah hasilnya...

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

Whoaaaaaa,cantik tak?
Mekap smokey eyes ni sesuai utk party or dinner ea..
Inda heart sgt2 tgokkkk mata dia..
Malatop.....

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

Mata aku yang ala2 je ni boleh ke nak jadi malatop sebegitu????
Motif tayang gamba aku kat sini??
hahahahaaaaaaaaaa,bongokkkkkkkkkkkkkk..
Selamat mencuba ea.
Bubeyyyyyyyyyyy..........

13 orang kenit.....:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

meletop la tue...
ade 2pompuan sakan menengok tue...
hahahaha...

ElyaElmo berkata...

sis, tu brand mac yeh??
and u gune black eyeliner and 1 eye shadow yg kaler light. maknanya u gune 2 kaler je yeh??

*Dak kecikkk* berkata...

Meniti Senja:)
Thu xpe..pmpuan mmg ske mekap2 ni..*_*


ElyaElmo:)
Yesss,hanya perlukan 2kaler utk buat smokey eyes ni..wane brown pow blh jgk di gunakan..:)

angah iza berkata...

tak reti ar nak pakai semua ni...
kalo tkat maskara,lipstik...pandai ar.
kalo pakai mcm ko ni,kompem aku akan lap balik mata aku ni.
hehehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

fitrah perempuan mcm tue kan...
hehehehe...

*Dak kecikkk* berkata...

angah iza:)
hahahahaa,xpe2 nanti inda tlg mekap utk iza ea..


Meniti senja:)
ye..fitrah laki2 pon gitu gakk,dia suka kang nengokkk pompuan cantik2 ni..sbb tu lah kot pompuan suka berdandan..kang..kang..kang..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

silap aku cakap fitrah perempuan lak...
fitrah manusia...
hehehehe...

*Dak kecikkk* berkata...

Meniti Senja:)
Ko ni ada2 jew..
Wehh alvin mane ea??
Ko ada nampak dia x?
hahhaaa,tiba2 nama alvin kuo kat cni..

helena's berkata...

penah cube tapi napa tak jadik!alaah nih yang geram nih!

dia memang jadik itam betul ke??

*Dak kecikkk* berkata...

Helena:)
cuba lah lagik cik hel..

cuba pakai eye shadow brand M.A.C lagi malatop wa ckp lu..

Wane hitam dia pon cantik n xcomot.

alvin takda rumah harga 8juta story.... berkata...

meniti kuda..
kau ni gila komen ekk??
kalau nak chat y.m la..
hahahahahaha...
weyhh...
kalau smokey eyes tu nak buat kat kulit hitam cam kulit aku ni nak kena guna kaler apa??kaler kuning bas skolah o.k tak??

pak long berkata...

salam buat tuan umah..
jeliternyer mata akakkkkkkkk....

MiSZuE berkata...

mata kau ke tuh babe?
cantekk!!


ke model minah salleh tu konpius jap aaha